Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2015

Πλήρης υποβάθμιση του Εορτασμού της Ιστορικής Μάχης της Περαχώρας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΠλήρης υποβάθμιση του Εορτασμού της
Ιστορικής Μάχης της Περαχώρας

28/09/2015, Λουτράκι

Την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015 έγινε στην Περαχώρα η τελετή για την ιστορική μάχη της
Περαχώρας, για την οποία υπήρξε εκ μέρους  της Δημοτικής Αρχής παντελής  έλλειψη  πληροφόρησης προς τους Δημότες,  πλήρης απουσία της Φιλαρμονικής και των Σχολείων της Περαχώρας, όπως αρμόζει στον εορτασμό ιστορικών γεγονότων,  τα οποία μάλιστα είναι καθορισμένα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ουδεμία εκπροσώπηση   από στρατιωτικές, αστυνομικές, πυροσβεστικές και άλλες αρχές,  σε αντίθεση με τους εορτασμούς των παρελθόντων ετών. 
Εστάλησαν άραγε προσκλήσεις;;;; 
Ο εορτασμός από τριήμερος, υποβαθμίστηκε στο τελετουργικό της τρίτης ημέρας, με δοξολογία -  ομιλία -  κατάθεση στεφάνων.   
Φαίνεται ότι η Δημοτική Αρχή Γκιώνη βλέπει την μάχη της Περαχώρας ως ένα γεγονός που δεν χρειάζεται να πολύ ασχολείται    ίσως για να μην πολύ κουράζεται.  
Δείχνει για άλλη μία φορά την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει  τα γεγονότα,  όπως όταν πριν από μερικά χρόνια όταν άλλαξε η ονομασία του Δήμου τότε  δεν έδωσε την μάχη ώστε να μπει το όνομα την Περαχώρας σε αυτήν, αφήνοντας το στην τύχη του, με το γνωστό αποτέλεσμα.   
Η Δημοτική Αρχή Λογοθέτη το πάλεψε και κατόρθωσε, η  Περαχώρα μας να αποκατασταθεί ιστορικά ώστε ο Δήμος να ονομάζεται  πλέον  Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων  και η Περαχώρα να καθορισθεί  ως ιστορική έδρα ολόκληρου του Δήμου.
Κύριοι της Δημοτικής Αρχής Γκιώνη, οι δημότες και μνήμη έχουν και κρίση.
Τουλάχιστον μην προσβάλετε την ιστορία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου